POFU | Blog
1815
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-1815,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Undervisningshøsten er i gang

Alle POFU-byene har nå gjennomført opplæring for sine frivillige og underviserne er nå klare til å ta fatt på høstens undervisninger – nå er vi omtrent 110 frivillige undervisere! Høsten 2018 skal POFU besøke omtrent 200 klasser, og dermed vil nesten 6000 elever få POFUs undervisning i psykisk helse.

0

Søknadsfristen er gått ut!

Nå har søknadsfristene for å bli med som frivillig underviser i Oslo, Bergen, Trondheim eller Tromsø høsten 2018 gått ut, og planleggingen av opplæring og undervisningshøsten er i full gang i samtlige byer. Tusen takk til alle som søkte, og dersom du ikke kom med blir det en ny mulighet etter jul 🙂

0

Hjernekaos og venneplikt

I mai ble Bladet Psykisk Helse med de frivillige underviserne Taran og August på POFU-undervisning for niende klasse ved Midtstuen skole i Oslo. I reportasjen kan du blant annet lese om venneplikt, som er noe POFU formidler i undervisningen sin.

– Venneplikt er det motsatte av taushetsplikt, av «ikke si det til noen». Venneplikten innebærer at du har ansvar for vennen din har det bra. At du sier fra til vennen din om du er bekymret, eller til en annen som kan hjelpe, sier psykologistudentene.

 

Les hele saken her!

0

UNDERVISNINGSSEMESTERET ER OVER!

POFU’s forebyggingsarbeid er over for dette semesteret. I Oslo-området har 45 frivillige psykologistudenter holdt undervisning for omtrent 800 ungdommer i løpet av våren. Fra besøk på ungdomskoler og videregående skoler, til arenaer som Røde Kors og UngArena. Det har vært mye interesse for POFU sitt forebegynnende arbeid denne våren, noe vi gleder oss stort over. Vi ser frem til høstsemesteret, og spesielt til å følge med på oppstarten i de andre byene – Bergen, Trondheim og Tromsø.


Nå tar vi velfortjent sommerferie, men vet at et fullbooket semester venter. Da skal enda flere ungdommer få lære om egen og andres psykiske helse fra engasjerte psykologistudenter! 

 

God sommer 🙂 

0

OPPLÆRING AV NYE KOORDINATORER

5. – 7. juni hadde vi opplæring for POFUs nye koordinatorer i Bergen, Tromsø og Trondheim. Med på opplæringen var også Oslo-koordinatorene, selv om de har styrt skuta siden februar. De lokale koordinatorene er allerede i full sving med å kontakte skoler i sine områder, for å få på plass så mye som mulig før feriemåneden juli. I august braker det løs igjen, og da står rekruttering av frivillige undervisere på planen 🙂

0

LEDIGE STILLINGER I BERGEN, TROMSØ OG TRONDHEIM

POFU ble i desember tildelt 3 millioner kroner fra Statsbudsjettet for 2018, og disse skal vi blant annet bruke til å etablere POFU i Bergen, Trondheim og Tromsø. Vi er nå på utkikk etter 2 engasjerte psykologistudenter fra de 3 byene som kunne tenke seg å drive POFU i sin by som lokal koordinator. Du kan lese mer om stillingene her: http://pofu.no/ledige-stillinger/ ! Tips gjerne en medstudent du synes at burde høre om denne muligheten!

0

OPPLÆRING AV NYE UNDERVISERE I POFU OSLO!

I februar holdt vi opplæring av våre 12 nye frivillige undervisere! Opplæringsdagene ga faglige input, tips til pedagogiske utfordringer og gjennomgang av undervisningsinnhold. Underviserne fra tidligere semestere var med på deler av opplæringen sammen med de nye. POFU Oslo har nå totalt 43 engasjerte undervisere som er klare for å reise rundt til skoler og frivillige organisasjoner for å snakke med ungdom om psykisk helse!

0

POFU BEVILGET MIDLER I STATSBUDSJETTET FOR 2018!

Helse- og omsorgskomiteen har øremerket 3 millioner til POFU i Statsbudsjettet for 2018! Begrunnelsen for dette var følgende:

«Komiteen viser til at psykologistudenter gjør en viktig forebyggende innsats med psykisk helseundervisning, samtidig som studentene på denne måten opparbeider seg nyttig erfaring. Komiteen mener det er viktig å sikre at dette arbeidet kan videreføres og nå ut til flere».

 

Midlene skal vi bruke til å etablere POFU i de øvrige universitetsbyene: Trondheim, Bergen og Tromsø, så følg med framover!

0

MØTE MED HELSEMINISTER BENT HØIE

I dag hadde Vilde og Joakim et møte med helseminsteren der de presenterte prosjektet og snakket om hvordan psykologistudenter kan bidra i den viktige forebyggingsoppgaven vi står ovenfor. Tilstede var også representanter fra helsedepartementet og Mental Helse Ungdom.

0

UNDERVISNINGSHØSTEN ER I GANG!

Denne uka gikk vi i gang med undervisninghøsten! Våre undervisere reiste ut til Lindeberg og holdt undervisning for deres tre 9. klasser. Mange klasser står for tur – i alt skal vi gjøre 40 klassebesøk denne høsten!

 

0

OPPLÆRING AV NYE UNDERVISERE!

I månedsskiftet august/september holdt vi opplæring av våre 25 nye frivillige, samt en liten «spe-på»-samling for de underviserne som har vært med fra tidligere. POFU har nå i alt en gjeng på 40 engasjerte undervisere som er klare for å reise rundt til Osloskolene og snakke om psykisk helse!

 

 

0

VI PLANLEGGER UNDERVISNINGSHØSTEN

Planleggingen av undervisningshøsten er i gang. Trenger din ungdomsskole å sette fokus på temaer som forvetningspress, selvfølelse, hva som er viktig for god psykisk helse eller hvordan å hjelpe en venn som strever? Eller er du på utkikk etter noen som kan holde foredrag eller seminarer om lignende temaer? Vi har fortsatt noe ledig kapasitet til høsten, så ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet vårt som du finner her.

0

UNDERIVSNINGSVÅREN ER I GANG

POFUs første undervisning er gjennomført, på Karlsrud ungdomsskole! Undervisningsvåren er dermed innviet, og innebærer 30 klassebesøk til i april, mai og juni! Vi gleder oss!

0