POFU | Om POFU
19173
page-template-default,page,page-id-19173,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Om POFU
_
Psykologistudentenes opplysningsarbeid for unge (POFU) er et tiltak som går ut på at frivillige psykologistudenter underviser i psykisk helse for ungdom – primært på niende trinn. POFU drives i samarbeid med Mental Helse Ungdom, og med midler fra Extrastiftelsen og Statsbudsjettet 2018. POFU startet opp i Oslo i 2017, og høsten 2018 ble POFU i tillegg etablert i Bergen, Trondheim og Tromsø.
Hvordan ble POFU til?
_
Våren 2016 gikk psykologistudentene Vilde Vollestad og Joakim Ebeltoft sammen om å videreutvikle en idé de begge hadde gått med hver for seg: at psykologistudenter skulle få bruke kompetansen sin gjennom å tilby undervisning i psykisk helse for ungdom. I tillegg til å spre viktig kunnskap til ungdom ville dette også gi psykologistudentene verdifull erfaring med forebyggende arbeid, noe både de og flere medstudenter hadde savnet. I samarbeid med Mental Helse Ungdom utformet de en søknad om midler til Extrastiftelsen, som de fikk tilslag på i desember 2016. I januar 2017 startet Psykologistudentenes Opplysningsarbeid for Unge (POFU) opp i Oslo. Med stor interesse fra både skoler og psykologistudenter ble POFU stablet på beina, og psykologer, lærere, andre fagpersoner og elever bidro i utviklingen av det som skulle bli POFU sitt undervisningsopplegg. Siden dette har en stor gjeng frivillige psykologistudenter ved UiO fått opplæring i POFUs undervisningsopplegg hvert semeste, og holdt undervisningen for ungdom i Oslo og omegn. POFU jobber stadig med å synliggjøre og utvide arbeidet sitt, og i desember 2017 ble det klart at POFU ville få 3 millioner i øremerkede midler i Statsbudsjettet for 2018. Dette la til rette for en ekspandering i POFUs virksomhet til Bergen, Trondheim og Tromsø.
Våre mål
_
1
Vårt primærmål er å gi ungdom kunnskap og et mer bevisst forhold til sin psykiske helse. På denne måten kan vi være med å forbedre deres forutsetninger til å ivareta egen psykiske helse og dermed ha en forebyggende effekt.  
2
Vårt sekundærmål er å være en læringsarena der psykologistudenter kan få øvelse i forebyggende arbeid, kontakt med ungdom og å formidle faget sitt.  
3
Tertiærmålet er bistå i lærernes og skolens arbeid med å fremme alle elevenes psykiske helse.