Møt de ansatte (2/3)
Det ligger mye jobb bak hver POFU-undervisning.
Våre flotte frivillige undervisere jobber med å spre organisasjonens budskap og kunnskap om psykisk helse rundt om på ungdom- og videregående skoler. For at dette skal være mulig har også POFU 14 ansatte, som har mange ulike arbeidsoppgaver. I en intervjuserie på tre deler skal vi prøve å gi et bedre innblikk i hvem de er, hva de gjør og hvilket arbeid som ligger bak undervisningene. Det er mye mer bak undervisningen enn bare selve gjennomføringen.
I andre del av serien skal vi bli bedre kjent med de to daglige lederne i POFU. Vi har forhørt oss litt om hva deres arbeidsoppgaver er, og hva de holder på med om dagen.
Daglige ledere
Elise

- Hvem er dere, og hvordan er rollen som daglig leder i POFU?
Jeg er Elise Beate Lowzow, 26 år, og går 6. Året på profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU. Ble først ansatt som lokal koordinator i Trondheim før jeg fikk daglig leder stillingen. Jobben er utrolig spennende og lærerik. Jeg blir utfordret på mange ulike plan og lærer noe nytt hele tiden.
Jeg heter Ellen Kristine Østby Martinsen, er 24 år og går 5. Året på profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU. Jeg ble også først ansatt som lokal koordinator i Trondheim høsten 2019. Jeg gikk inn i rollen som daglig leder høsten 2020 og trives veldig godt med det. Det er både spennende og krevende, gøy og utfordrende. Jeg er veldig heldig som har fått dele rollen med Elise denne høsten, og ser frem til å inngå et nytt samarbeid med en ny daglig leder snart!
Ellen

- Hva er arbeidsoppgavene deres?
Som daglig ledere har vi ansvar for den daglige driften til organisasjonen. Dette innebærer å ha ansvar for at hjulene ruller hele tiden, både når det kommer til det som skjer her og nå og det som skal skje.
Vi følger opp ansatte og passer på at de har den informasjonen de trenger for å utføre jobben sin. Vi deler ansattgruppa vår i to imellom oss og følger opp hver våre byer, og hver vår del av sentralgjengen. Vi samarbeider likevel tett og har stort sett oversikt over det viktigste i hverandres “gjenger”. Det er likevel godt for de ansatte å ha en “hovedleder” å lene seg på når det trengs.
Vi har også ansvar for å holde oversikt over økonomien samt ta i mot henvendelser fra andre instanser. Mye av det vi bruker tiden vår på er oppgaver som dukker opp underveis i arbeidet.
- Har dere noen interessante prosjekter på gang?
Vi har flere spennende prosjekter på gang i POFU nå. Vi ønsker først og fremst å trekke frem “lærerprosjektet” som er et opplegg rettet mot lærere i tråd med at livsmestring er på vei inn som tverrfaglig tema i skolen. Her ønsker vi å gi lærere mer kunnskap om psykisk helse. Dette prosjektet er i innspurt av pilotering i Bergen i skrivende stund, og vi gleder oss til å utvikle dette prosjektet videre i 2021.

- Hva er deres beste minne?
Elise: Da vi fikk tildelt midler for 2019 etter å ha jobbet hardt med å etablere oss som en egen stiftelse! Har også veldig gode minner fra mange ulike samlinger med både ansatte og frivillige!
Ellen: Mine beste minner er også fra møtepunkter mellom ansatte og frivillige. Det er så godt å samarbeide med så mange dyktige og flotte folk! Og så hadde Elise og jeg et fint øyeblikk på en kafé tidligere denne høsten, der vi fikk beskjed om at vi hadde fått innvilget ekstra midler fra Helsedirektoratet. Det var to lattermilde og glade jenter som mottok denne beskjeden en sen høstkveld etter mye jobb. Vi er glad for at arbeidet vårt blir lagt merke til.
- Hvorfor burde psykologistudenter søke som POFU–undervisere?
For å få utvidet kunnskap og erfaring med å formidle faget vårt på en enkel og forståelig måte. I tillegg til at det er utrolig sosialt, og skaper gode minner! Det er også en utrolig god følelse å vite at man er med på å gi ungdom bedre forståelse av seg selv og andre! Slik får du viktig og god erfaring med forebyggende arbeid.